Image holder

Project Description

Client:   Vulcan Steel Pty Ltd
Location:   Dandenong South
Surface Area:  
Year Completed:   2018
Wall cut-out for the installation of a bi-fold door to the outdoor alfresco area.

The Challenges

Project: Wall cut-out for the installation of a bi-fold door to outdoor alfresco area.

Client Brief:

As part of a range of site works, including a full office refurbishment and fit-out, the client requested a bi-fold door be installed between the staff kitchen and outdoor alfresco area, which required an opening to be cut into the slab wall with supporting structure.

Scope of Works:

  • Demolition of existing alfresco area;
  • Replacement of existing alfresco slab floor with new concreted slab;
  • Reinforcement of slab wall above wall cut-out;
  • Wall cut-out and removal works;
  • Installation of bi-fold door;
  • External electrical and lighting works.

Outcomes:

The project was delivered successfully as part of a larger scope of works for the site. The new cut-out and bi-fold doors gives the client a larger opening to the new alfresco area, as well as, increased natural light into the adjoining staff kitchen.